Plnené papriky s quinoou

Nela Mirič | 29. september 2016
Plnené papriky s quinoou

Ľahká večera aj pre návštevy...

Suroviny

  • 1,5 šálky quinoy
  • 2 veľmi zrelé rajčiny
  • 4 veľké papriky
  • 5PL olivového oleja
  • 5 vetvičiek petržlenovej vňate
  • 2 - 3 lístky čerstvej mäty (alebo 1 ČL sušenej mäty)
  • 3 šálky zeleninového (kuracieho vývaru)
  • 1 cibuľa
  • soľ, čierne korenie

Postup

1. Quinou prepláchnite pod tečúcou vodou, dajte ju do hrnca, zalejte kuracím (zeleninovým) vývarom, priveďte do varu a nechajte cca 20 minút postáť pod pokrievkou, kým vývar neabsorbuje.
2. Rajčiny vložte na pár sekúnd do vriacej vody, aby sa dali ľahko olúpať. Dužinu vidličkou roztlačte.
3. Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte ju dosklovita na olivovom oleji. Pridajte roztlačenú dužinu z rajčín, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a mätové lístky, soľ, korenie. Všetko spolu cca 3 minúty za stáleho miešania restujte.
4. Zeleninovú zmes premiešajte s uvarenou quinoou, z paprík zrežte vrchnú časť so stopkou a pripravenou zmesou naplňte papriky.
5. Papriky poukladajte do zapekacej misy, pokvapkajte olivovým olejom a pečte cca 45 minút pri teplote 170 - 180 °C.

Tip FIT štýl: Ako ďalší veľmi chutný variant vyskúšajte do zmesi, ktorou papriky plníte vmiešať malé množstvo najemno nastrúhaného syra Feta. Okrem paprík sa na plnenie hodia aj rajčiny.