Diéty články

Zázračné nápoje tretieho tisícročia: Kombucha

Zázračné nápoje tretieho tisícročia: Kombucha

Na dostatočný prísun tekutín je potrebné myslieť neustále, nielen počas letných dní. Za optimálny príjem je vo všeobecnosti odporúčané denné množstvo 2,7 litra pre ženy a 3,7 litra pre mužov. Jedným z odporúčaní je tiež pitný režim na úrovni 30 – 45 ml vody na kg telesnej hmotnosti. Dostatočný príjem tekutín je dôležitý pre naše zdravie a vitalitu. Zároveň je to najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako si vieme doplniť potrebné živiny do nášho tela. Čítať viac..

celiakia, bezlepková diéta, bez lepku, bez gluténu, bezlepkáč, diéta, chudnutie

Bezlepková diéta: čo naozaj obnáša a kedy osoží?

Slovo „bezlepkové“ je často spájané s množstvom negatív, ako bez chuti, nudné a pod. Veľa ľudí ho však stotožňuje i so zdravšou formou stravovania, bez toho, aby sa hlbšie zamysleli, v čom vlastne tkvie takéto stravovanie. Samotné slovo pochádza z latinčiny, a v preklade znamená lepidlo. Je to bielkovina nachádzajúca sa hlavne v pšenici, raži a ovse, ktorá zabezpečuje pri práci s cestom jeho konzistentnosť, tvarovateľnosť, ťahavosť. Čítať viac..

ZOZNAM VÝŽIVNÝCH POTRAVÍN pre vegetariánov

ZOZNAM VÝŽIVNÝCH POTRAVÍN pre vegetariánov

Jedálny lístok každého človeka by sa mal zameriavať na celé a nespracované potraviny, ktoré by mali byť čo najčerstvejšie a vyprodukované lokálne pomocou tradičných postupov alebo ekologického poľnohospodárstva. Pre vegetariánov to platí dvojnásobne, keďže si potrebujú zabezpečiť rizikové živiny. Čítať viac..

D Diéta podľa krvných skupín - 1.časť

Diéta podľa krvných skupín - 1.časť

Snažíte sa jesť tak, aby strava lahodila chuťovým pohárikom, bola zdravá a pestrá, a zároveň ušitá na mieru pre vaše telo? Potom by ste pri stravovaní nemali opomínať, okrem iného, ani svoju krvnú skupinu a tomu by ste mali prispôsobiť aj voľbu potravín. Čítať viac..

Článkov: 33