FIT štýl running team články

beh, bežci,  beháme, chudnutie, run, kardio, cardio, schnudnúť, zdravo, rýchlo, pálenie tukov, spaľovanie, srdce, tep, frekvencia, záťaž, testy, záťažové testy, skúška, meter, ekg, výkonnosť, vytrvalosť, zdatnosť

Záťažové testy: zábava aj motivačný nástroj

Mnohokrát odkryjú skryté ochorenia srdca. Ale je to aj veľká bežecká zábava a nástroj pre motiváciu. Reč je o športových výkonnostných testoch, ktoré zďaleka nie sú určené iba pre profesionálnych športovcov. Je niekoľko lekárskych inštitúcií a komerčných spoločností, ktoré takéto testy vykonávajú, pričom by ich mali absolvovať najmä vytrvalci. Čítať viac..

Porovnanie maratónov

Porovnanie maratónov

Na Slovensku je kolískou maratónu Medzinárodný maratón mieru v Košiciach. Tak, ako sú jeho hniezdom grécke Atény. „Legenda, s ktorou sa zrod maratónu spája, hovorí o gréckom vojakovi Feidippidovi, ktorý bežal trať dlhú 42,195 km z mesta Maratón do Atén, aby oznámil, že Peržania boli porazení. Po behu a odovzdaní odkazu vraj skolaboval a od vyčerpania zomrel. Čítať viac..

maratón, beh, polmaratón, príprava, rodina, zásady,

Bežecký sen: maratón

Trasa behu je jedna zo základných vecí, ktorú si bežci študujú pri plánovaní maratónov. Veľmi dôležitou súčasťou tréningov na maratón má byť strečing a regenerácia. A to nielen vtedy, keď sa pripravujete na maratón, ale aj vtedy, keď „netrénujete, len beháte“. Kritické bývajú kilometre nad približne 33 km, čo je akousi fyziologickou hranicou človeka, kedy vyčerpá všetku rýchlu energiu svojho tela. Čítať viac..

Zajtra začínam: Nezačnite športovať. Začnite sa hýbať!

Zajtra začínam: Nezačnite športovať. Začnite sa hýbať!

Predsavzatie, že začnem cvičiť alebo behať patrí medzi tie najbežnejšie plány Nového roka. V lepšom prípade nás inšpirujú ľudia, ktorí vďaka športu vyzerajú nielen úžasne, ale fascinuje nás aj ich životná energia. V horšom prípade sa nad týmto predsavzatím zamýšľame vtedy, keď máme nadváhu alebo iné zdravotné problémy. Čítať viac..

Článkov: 37