Zdravie články

Omyly a mýty týkajúce sa obličiek

Omyly a mýty týkajúce sa obličiek

Ochorenie obličiek sa stalo globálnym problémom ľudského zdravia. Podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie vzrastie výskyt chronického ochorenia obličiek v nasledujúcich desiatich rokoch o ďalších približne 17 %. Čítať viac..

Koniec školského roka znamená oficiálny začiatok leta. Mnohí sa nevedia dočkať mora, iní spoločných chvíľ strávených s rodinou či priateľmi. Tento rok je nadšenie pre spoločné chvíle vystupňované situáciou v zime a na jar. Čítať viac..

Grilovanie - zdraviu škodlivá zábava?

Grilovanie - zdraviu škodlivá zábava?

Máme tu obdobie plné slnka, tepla a dlhých večerov, ktoré neraz trávime v záhrade, na terasách či v reštaurácii. Okrem častejšej konzumácie ľahšieho alkoholu v podobe piva, vína, miešaných nápojov sa taktiež zvyšuje konzumácia jedla pripraveného na grile. Mnohí odborníci tvrdia, že tento spôsob prípravy mäsa je oveľa zdravší, pretože jedlo potom obsahuje menej nasýtených tukov. Pretože tuk pri grilovaní z jedla jednoducho odkvapká. No každá minca má dve strany a aj pri tejto príprave pokrmov je potrebné poukázať na časté chyby, ktorých sa neraz dopúšťame a tým si zaťažujeme, prípadne poškodzujeme naše telo. Čítať viac..

7 dôvodov, prečo by ste mali chodiť pravidelne na turistiku

Aktuálna situácia nám veľa výjazdov mimo domov nepovoľuje, preto stále viac a viac ľudí oceňuje možnosť tráviť svoj voľný čas v prírode. Aj z mestských ľudí sa pomaly stávajú milovníci prírody a čím ďalej tým viac ľudí objavuje čaro a krásu parkov či lesov v ich blízkom okolí, ktoré dlhé roky obchádzali. Viete, aké sú hlavné benefity pravidelného chodenia turistiku? Čítať viac..

Sociálna izolácia, nudný stereotyp a pocity osamelosti. Ako s nimi zatočiť?

Sociálna izolácia, nudný stereotyp a pocity osamelosti. Ako s nimi zatočiť?

Pandémia vírusu Covid-19, lockdown a dlhodobý „social-distancing“ nám dáva riadne zabrať. Trvá to príliš dlho, je to unavujúce a viacerých z nás dlhodobo zmietajú pocity strachu a úzkosti. Dlhodobá sociálna izolácia sa stáva celosvetovou pandémiou, ktorá môže mať fatálne následky a nepekne vplýva na naše duševné aj fyzické zdravie. Ako s týmito neprijemnými pocitmi zatočiť? Čítať viac..

Článkov: 508