Zdravie články

zima, teplo, zmena teploty, ročné obdobie, zravie, fit, wellness, sauna, otužovanie, prechladnutie, boj, prevencia, imunita, ako predchádzať chorobám

Zvládni mráz ako profík: Tajomstvá úspešného otužovania pre posilnenie tela i mysle

Väčšina ľudí dáva prednosť teplej, neraz horúcej sprche pred vlažnou či studenou. Niektoré štúdie však ukázali, že používanie studenej vody môže byť prospešné pre telesné aj duševné zdravie. V dávnych dobách bola horúca voda luxusom. Ľudia museli žiť v blízkosti horúcich prameňov, aby si mohli vychutnať pohodlie horúceho kúpeľa, takže po väčšinu histórie ľudstva sa ľudia kúpali v studenej vode. Čítať viac..

S ibištekom proti chrípke a melancholickým stavom mysle

S ibištekom proti chrípke a melancholickým stavom mysle

Jeseň už zaklopala na dvere a s ňou vstúpili do domácností všakovaké virózy a nachladnutia. S dávkou správnych prírodných darov dokážete naštartovať svoj imunitný systém a vyhnúť sa tak rôznym nepríjemným stavom, ktoré by vás položili do postele na pár dní. Ibištek pomôže bojovať s chrípkoua melancholickými stavmi mysle. Čítať viac..

Skrytá úzkosť: Ako sa najčastejšie prejavuje ?

Skrytá úzkosť: Ako sa najčastejšie prejavuje ?

Do srdca každého sa občas vkradnú pochybnosti a strach. Sme predsa ľudia a úzkosť a strach k nám patria. Ak sa však nenaučíme s nimi pracovať, je možné, že nás prevalcujú a rozvinú sa do klinickej depresie. Ako však zistíte, či tá nespokojnosť, ktorú už nejaký čas pociťujete, no zatiaľ ju neviete pomenovať, v skutočnosti nie je nastupujúca úzkosť? Čítať viac..

Všadeprítomný stres: 5 tipov ako sa s ním lepšie vysporiadať

Všadeprítomný stres: 5 tipov ako sa s ním lepšie vysporiadať

S pomalym príchodom chladnejších a kratších dní, hladiny psychického stresu, ktorý počas dňa pociťujeme, začínajú opäť nenápadne stúpať. A niektorí z nás sú na tom možno už tak, že ani počas dovolenkového obdobia nevieme spomaliť a konštantný stres je prítomný počas celého roka. Možno sme si už zvykli, že toto je norma, no rozhodne by nemala byť. Čítať viac..

Imunita pod kontrolou: Posilňujte svoj obranný systém prirodzene

Imunita pod kontrolou: Posilňujte svoj obranný systém prirodzene

Imunitný systém je náš spojenec v boji proti rôznym chorobám a infekciám. Aby sme si udržali zdravie a vitalitu, je dôležité mu poskytovať podporu a posilňovať ho prirodzenými prostriedkami. Pozrime sa spolu na rôzne prírodné spôsoby, ako môžete posilniť svoju imunitu a zostať odolní voči vonkajším hrozbám. Čítať viac..

Článkov: 503