Články

večer, rutina, beh, oddych, pokoj, spánok, klud, čo nerobiť večer, pravidlá, dobrý spánok, odpočinok, relax, po práci, doma, pohoda, domov, gauč, aktivita, cvičenie, zdravie, fit, beh, bežci, fitštýl, magazín, chudnutie, zdravý životný

Týchto 6 vecí večer rozhodne nerobte! Prečo?

Vedeli ste o tom, že nie je dôležité len to, ako začnete svoj deň, ale aj ako ho skončíte? Možno snívate o tom, že si večer po dlhom dni krásne ľahnete na pohovku, no ak je dobrý spánok to, po čom túžite, budete musieť niečo zmeniť. Čítať viac..

Páli vás záha ? Poradíme vám ako si pomôcť stravou.

Páli vás záha ? Poradíme vám ako si pomôcť stravou.

Pálenie záhy, ľudovo nazývané aj kyselina, je nepríjemný pocit, ktorý človek pociťuje ako ťažobu v hrudi často spojenú s pálením v hrdle. Môže vyústiť až do gastroenterologického ochorenia reflux. Podľa štatistík sa viac vyskytuje u mužov ako u žien. Mnohé tehotné ženy počas tehotenstva pociťujú pálenie záhy, ktoré sa zvyčajne po pôrode stratí. Čítať viac..

ZOZNAM VÝŽIVNÝCH POTRAVÍN pre vegetariánov

ZOZNAM VÝŽIVNÝCH POTRAVÍN pre vegetariánov

Jedálny lístok každého človeka by sa mal zameriavať na celé a nespracované potraviny, ktoré by mali byť čo najčerstvejšie a vyprodukované lokálne pomocou tradičných postupov alebo ekologického poľnohospodárstva. Pre vegetariánov to platí dvojnásobne, keďže si potrebujú zabezpečiť rizikové živiny. Čítať viac..

chudnutie, chyby pri chudnutí, váha, hmotnosť

10 najčastejších chýb pri chudnutí

Chudnutie je dlhodobý proces, ktorý sprevádza mnoho pekných, ale i ťažkých chvíľ a ovplyvňuje ho mnoho rôznych faktorov. Pri chudnutí stačí aj malý impulz, ktorý môže spôsobiť stagnáciu vo výsledkoch. Čítať viac..

nádcha, beh, choroba, späť do formy, reštart po chorobe, hypertermia, kedy začať cvičiť po chorobe

REŠTART po chorobe: Ako sa dostať späť do formy?

Choroba či mierne prechladnutie je bežnou súčasťou života a z času na čas sa nám pritrafí bez ohľadu na to, ako veľmi si dávame na seba pozor. Nielenže naruší náš osobný a pracovný režim, ale aj režim cvičenia. Akokoľvek môže byť niekoľko dní strávených v posteli s teplým čajom a upchatým nosom frustrujúcich, cvičenie počas tohto obdobia by ešte viac mohlo zhoršiť príznaky, ale aj priebeh samotného ochorenia. Čítať viac..

10 pozitívnych afirmácií na tento rok

10 pozitívnych afirmácií na tento rok

Zmena myslenia a konania ide krok po kroku. Pridajte k svojim novoročným záväzkom aj rituál pozitívnych afirmácií. Váš život dostane nové obrátky. Energia, ktorú venujete afirmáciám sa vám niekoľkonásobne vráti. Posilňujú a ovplyvňujú životné ciele. Čítať viac..

ranné vtáča, ranné vstávanie, cirkadiánny cyklus

Máte problém vstať? Toto je za tým!

Spolubývajúci už si odcvičil aj dal prať, zatiaľ čo vy sa ešte len naťahujete v posteli a snažíte vstať? Viniť za to môžete aj gény. Otázka ranného vstávania, nie je len o pevnej vôli. Každý z nás má geneticky determinovaný chronotyp. Celá veda o rannom vstávaní vo veľkej miere súvisí s tým, čo odborne nazývame endogénny cirkadiánny cyklus. Čítať viac..

Akné nemusí byť trápenie

Akné nemusí byť trápenie

Akné je kožné ochorenie, ktoré sa prejavuje vznikom pupienkov, čiernych bodiek, zapálených vyrážok a iných nedokonalostí na pokožke, najčastejšie v oblasti tváre, prípadne chrbta a hrudníka. Mnoho ľudí, hlavne v dospievajúcom veku, sa stretáva s problémom akné. I keď stále viac pribúdajú ženy a muži v dospelom veku, ktorí bojujú s akné. Čítať viac..

Zázraky kapustovej zeleniny: Viac ako len chutné hlávky!

Zázraky kapustovej zeleniny: Viac ako len chutné hlávky!

Kapusta je jedným z najzdravších druhov zeleniny, najmä z hľadiska výživovej hodnoty. Od listov bohatých na antioxidanty až po protizápalové vlastnosti, kapusta poskytuje množstvo výhod pre vaše telo a nemala by vo vašej kuchyni chýbať. V tomto článku si povieme, prečo by ste mali kapustu, ale aj ďalšie druhy hlúbovej zeleniny zaradiť do svojho každodenného jedálnička. Čítať viac..

chrbtica, kríže, bolesti chrbtice, krčná chrbtica, pohyb, lordóza, skolióza

Okom trénera: Preťažená chrbtica. Ako a čo cvičiť?

Čo sa stalo, že nás zrazu chrbtica bolí? Odpoveď nájdeme väčšinou v našom životnom štýle. Sedíme v kancelárii, sedíme v aute, uľahčujeme si život a často nám uniká to podstatné, pohyb. Ako najefektívnejšia metóda v predchádzaní a odstraňovaní bolesti sa ukazuje pohybová terapia. Čítať viac..

Ako nahradiť cukor: Sú prírodné náhrady naozaj zdravšie? Ktoré sú tie naj?

Ako nahradiť cukor: Sú prírodné náhrady naozaj zdravšie? Ktoré sú tie naj?

Nie je to tak dávno, keď bol na piedestál zdravia umiestnený trstinový cukor. Takmer zo dňa na deň nahradil biely cukor v mnohých domácnostiach. Biely cukor sa začal považovať za sladidlo, ktorému sa treba za každých okolností vyhnúť. No tak, ako každá sláva trvá tri dni, aj mýtus o zdravotných benefitoch trstinového cukru nadobudol trhliny a prvenstvo získal na istý čas cukor kokosový. Spolu s kokosovým olejom dominovali nejednej kuchyni. Brezový cukor bol už len čerešničkou na torte. Tak ako to s tým cukrami v skutočnosti je? Sú vôbec náhrady cukru lepšie a zdravšie? Čítať viac..

Článkov: 2790