Články

Fit ľahké letné menu podľa Gigi varí

Všetci dobre vieme, že láska ide cez žalúdok - a to bez ohľadu na vek či ročné obdobie. Čo tak pripraviť svojej polovičke alebo celej rodine zdravé 4-chodové menu zo surovín, ktoré dostanete kúpiť čerstvé vo všetkých obchodoch, či fresh marketoch? Čítať viac..

Koniec školského roka znamená oficiálny začiatok leta. Mnohí sa nevedia dočkať mora, iní spoločných chvíľ strávených s rodinou či priateľmi. Tento rok je nadšenie pre spoločné chvíle vystupňované situáciou v zime a na jar. Čítať viac..

Grilovanie - zdraviu škodlivá zábava?

Grilovanie - zdraviu škodlivá zábava?

Máme tu obdobie plné slnka, tepla a dlhých večerov, ktoré neraz trávime v záhrade, na terasách či v reštaurácii. Okrem častejšej konzumácie ľahšieho alkoholu v podobe piva, vína, miešaných nápojov sa taktiež zvyšuje konzumácia jedla pripraveného na grile. Mnohí odborníci tvrdia, že tento spôsob prípravy mäsa je oveľa zdravší, pretože jedlo potom obsahuje menej nasýtených tukov. Pretože tuk pri grilovaní z jedla jednoducho odkvapká. No každá minca má dve strany a aj pri tejto príprave pokrmov je potrebné poukázať na časté chyby, ktorých sa neraz dopúšťame a tým si zaťažujeme, prípadne poškodzujeme naše telo. Čítať viac..

Ako si udržať motiváciu a pozitívnu myseľ počas pandémie

Ako si udržať motiváciu a pozitívnu myseľ počas pandémie

Pretrvávajúce pandemická situácia nám dáva zabrať. Zatiaľ čo pred rokom sme sa ešte dokázali zaťať, dúfajúc, že to bude len záležitosť pár týždňov, dnes sa cítime čím ďalej tým viac frustrovane, zúfalo, demotivovane a neraz až úzkostne a depresívne. Udržať si v tomto období nadhľad a pozitívny prístup je umenie, nie je to však nemožné. Prinášame vám niekoľko praktických tipov, ako zostať nad vecou a udržať si motiváciu a pozitívnu myseľ. Čítať viac..

Jarné zeleninové smoothies

Jarné zeleninové smoothies

Zeleninové smoothiečka. Jedni ich milujú, druhí nenávidia. Dajte im šancu. Na sezónu čerstvého ovocia si ešte musíme chvíľu počkať a preto by bola škoda nevyužiť priam zázračné účinky zeleniny. Odľahčia váš organizmus, nabijú vás energiou, zlepšia vám pleť aj náladu a dodajú vám desiatky zdraviu prospešných vitamínov, minerálov a antioxidantov.Tak čo, ktoré smoothie vyskúšate ako prvé? Čítať viac..

Zdravé nezdravé: rýchle fit chlebíky bez kvásku

Zdravé nezdravé: rýchle fit chlebíky bez kvásku

Kto by nemiloval vôňu a chuť čerstvo upečeného chleba? Napriek tomu, že za posledné roky si zažíva domáce kváskovanie hotový boom, nie každý má na to čas a chuť. Prinášame vám recepty na rýchle, jednoduché a fantastické chlebíky bez kysnutia, ktoré zvládne úplne každý a to už za pár minút. Čítať viac..

7 dôvodov, prečo by ste mali chodiť pravidelne na turistiku

Aktuálna situácia nám veľa výjazdov mimo domov nepovoľuje, preto stále viac a viac ľudí oceňuje možnosť tráviť svoj voľný čas v prírode. Aj z mestských ľudí sa pomaly stávajú milovníci prírody a čím ďalej tým viac ľudí objavuje čaro a krásu parkov či lesov v ich blízkom okolí, ktoré dlhé roky obchádzali. Viete, aké sú hlavné benefity pravidelného chodenia turistiku? Čítať viac..

Článkov: 2897