Výživa články

Lavaš

Spoznajte skvelý LAVAŠ + recepty s lavašom

My, dnešné gazdinky, máme mimoriadne rady rýchle recepty. Najradšej máme také, podľa ktorých servírujeme jedlo na tanier ešte skôr, ako si opášeme zásteru s vtipným nápisom na hrudi. Ak tiež patríte medzi nás, podelíme sa s vami o naše tajomstvo na päť písmen. Volá sa L-A-V-A-Š. Čítať viac..

Vegan dressing

FIT TIP: Vegánske šalátové dresingy

Ak vás už prestalo baviť kvapkať si na zeleninový šalát iba olivový olej, ktorý je inak mimoriadne zdravý a plnohodnotný na ochutenie, no – povedzme si rovno, je to stále rovnaká chuť, vyskúšajte dresingy. Čítať viac..

Marhule

Marhule: Pomôžu pri trávení i anémii

Máte pomalé trávenie, vysoký cholesterol, málo energie, prípadne potrebujete oživiť unavenú pokožku? Potom siahnite po čerstvých marhuliach. Hoci sa naň často zabúda, je to ovocie veľmi bohaté na biologicky aktívne látky, ktoré môžu zlepšiť aj vaše zdravie. Čítať viac..

Vegánske zmrzliny

NICE CREAM: Svieže vegánske zmrzliny na leto

Leto je v plnom prúde a práve v týchto horúcich dňoch sa nám žiada chladivé osvieženie viac ako kedykoľvek predtým. Ak patríte medzi vyznávačov vegánskej stravy a máte chuť dať si z času na čas nejakú dobrú a zdravú maškrtu, zvoľte napríklad vegánsku zmrzlinu známu aj pod názvom nice cream. Čítať viac..

Na začiatku bola vášeň pre šport, dnes Motigo spája výživu, triatlon a tréningy

Na začiatku bola vášeň pre šport, dnes Motigo spája výživu, triatlon a tréningy

Vo svete triatlonu sa Tomáš Troško pohybuje už vyše 10 rokov. Zapálenie neprichádzalo zvonka, ale z vlastnej motivácie a to bol aj najsilnejší motív na dosahovanie výsledkov. A tak jeho láska k športu priniesla do Bratislavy triatlonový klub Motigo, neskôr sa značka rozrástla o športovú výživu Motigo Nutrition. Od začiatku bolo jeho cieľom vytvoriť priestor, v ktorom športovcom môže ponúkať motiváciu trénovať a energiu zvíťaziť. Sú to dve základné esencie značky, ktoré človek potrebuje na dlhodobej ceste za športovými úspechmi. Čítať viac..

PEPINO - zelenina s chuťou ovocia. Už ste ho jedli?

PEPINO - zelenina s chuťou ovocia. Už ste ho jedli?

Viete, ktorá rastlina chutí ako ovocie, ale je to vlastne zelenina? Pepino melón je neuveriteľne výživovo bohatý plod z čeľade ľuľkovité, Solanum muricatum, obzvlášť prospešné pre diabetikov a ľudí s diétou. Ide o skutočný úlovok pre každého, kto preferuje zdravú stravu. Čítať viac..

Celodenné FIT menu podľa Gigi varí

Celodenné FIT menu podľa Gigi varí

Opäť vám chýba inšpirácia na zdravé, výživné a chutné recepty? To dobre poznáme. Rozmýšľame, rozmýšľame a nakoniec zúfalo siahneme po prvom polotovare, čo nám padne pod ruku. Práve preto sme sa rozhodli pravidelne vám prinášať inšpiratívne ukážky celodenného zdravého jedálnička. Tak čo, ktoré jedlo vyskúšate ako prvé? Čítať viac..

Kráľovná HIT Oľga Bartalská: Pohyb je moje poslanie

Kráľovná HIT Oľga Bartalská: Pohyb je moje poslanie

Oľga Bartalská je jednou z najobľúbenejších učiteliek pohybu dneška. Jej hodiny nájdete na rôznych platformách online a digi sveta, ale zacvičiť si s ňou môžete aj osobne v Malackách, kde žije a pôsobí. Je obľúbená najmä pre svoju precíznosť, dynamiku a krásu v rôznych významoch týchto slov. Oľga vás nenechá cvičiť technicky nesprávne, ani lenivo a pomaly, ale ani unáhlene a príliš veľa. Nielen vyžaruje silu, energiu, pokoj a harmóniu, ale svojim klientom ju vie na 100% aj odovzdať. Čítať viac..

Recept na pravý Apple pie

Recept na pravý Apple pie

Čo takto pripraviť si pravý, nefalšovaný americký jablkový koláč Apple pie? Na jeho prípravu sú vhodné jablká odrôd Granny Smith, Golden Delicious alebo Jonagold. Začneme prípravou cesta. Čítať viac..

Jablko – ovocie z Rajskej záhrady

Jablko – ovocie z Rajskej záhrady

Dnes patria jablká medzi najobľúbenejšie ovocie vôbec. Nie je však jablko ako jablko. Poznáme obrovské množstvo odrôd, z ktorých mnohé sú už zabudnuté. Dnešná pomológia identifikuje až okolo osemtisíc odrôd jabĺk. Čítať viac..

Článkov: 517