Wellness články

domáce čistiace prostriedky, sóda bikarbóna, soľ, olivový olej, ocot, čistenie, upratovanie, odstraňovanie škvŕn, škvrny, škvrny od vína, škvrny od krvi, krv pranie, víno pranie, domáci pomocníci, kuchynské čistiace prostriedky

Prírodní pomocníci, ktorí váš domov nabijú čistotou a leskom

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia, a aj tá najlenivejšia pani domáca sa pomaly začína pohrávať s myšlienkou veľkého upratovania. Domácnosť si po zime, dlhodobom kúrení a zdržiavaní sa doma zaslúži poriadne prečistiť, prevetrať, aby dostala nový dych a vy ste sa v nej mohli cítiť skvele ďalších pár mesiacov. Čítať viac..

Ako si prepnúť myseľ, keď už to chcem vzdať?

Ako si prepnúť myseľ, keď už to chcem vzdať?

Všetci sa v živote raz dostaneme do momentu, kedy pociťujeme neskutočnú chuť jednoducho sa na všetko vykašľať a v podstate to vzdať. Keď sa snažíme zmeniť svoje stravovacie návyky, kondíciu, držať sa tréningového plánu a začne to byť príliš náročné, najjednoduchším riešením sa nám zdá celé to nechať plávať. Čítať viac..

vtáky, starostlivosť, príroda, budúcnosť, spev, spevavce, les, lúky, štebot, labute, vrabce, lastovičky

Bude planéta BEZ ŠTEBOTU vtákov?

AKÝ BY BOL ASI SVET BEZ VTÁKOV? To, že začala jar, cítite nielen vo vzduchu a v kostiach, ale utvrdzuje vás v tom aj štebotanie vtáčat, ktoré sú v hniezde a pištia na rodičov, aby im čo najrýchlejšie zohnali niečo pod zub. Aký ponurý by bol svet bez tohto nádherného džavotu! Klimatické zmeny však negatívne ovplyvňujú aj ich. Podľa prieskumov sa mení morfológia tiel vtákov, moria, oceány, ale aj rieky sú nezvyčajne teplé, čo narušuje potravinový reťazec, na ktorý vtáci nie sú pripravení a sú nútení lietať za potravou čoraz ďalej. Čítať viac..

dara rolins, joga, yoga, rozhovor, fit, fitness, zdravie, životný štýl, fitko

IKONICKÁ & FIT - Dara ROLINS

Má jediný TOP projekt svojej kariéry. Je ňou cesta, ktorú si vybrala ešte v detstve. Daru Rolins netreba predstavovať. Som presvedčená, že časť čitateľov ju pozná pre jej hudbu, ktorú pre svojich fanúšikov tvorí už takmer 40 rokov a časť ju pozná preto, lebo – poviem to zmosta doprosta, vyzerá fantasticky. Je to tak, Dara je ikonou československej umeleckej scény od svojich 8 rokov. A hoci hudbu tvoriť nemôžeme všetci už len z toho jednoduchého dôvodu, že nie všetci na to máme talent, byť taká fit, ako je Dara môžeme všetci. Preto sme ju vyspovedali. Čítať viac..

dm, chudnutie, hmotnosť, drogerie markt, ako schudnúť, ako dosiahnuť vysnívanú postavu, fitastyl.sk, fit štýl, zdravie, wellness, kondícia, diéta, chudnutie, tipy, rady

Ako skutočne docieliť svoju vysnívanú hmotnosť?

Zabudnite na drastické diéty a „zaručené“ recepty, ako za 10 dní schudnúť 5 kíl. Začnite novú dekádu rozumne aj čo sa týka stravy. My v dm veríme v zdravú rovnováhu a vieme, že kľúč k redukcii hmotnosti je správny pomer príjmu a výdaju energie. Zhrnuli sme pre vás základné body, pomocou ktorých bude vaša vysnívaná hmotnosť na dosah. ​​​​ Čítať viac..

sviečky, eko, eco, ako nahradiť, životné prostredie, zdravie, ako byť viac eko, príroda, pomoc, SOS, zachráňme ZEM, fitastyl.sk, dôsledok sviečok, horenie, parafín

Existujú ECO FRIENDLY sviečky?

Sezónu kahancov, sviečok na cintorínoch síce už máme za sebou, no mnohí z nás si dnes ešte stále neuvedomujú, že aj keď sa horkokrvne snažia byť viac eko, triediť odpad, jazdiť verejnou dopraovu, môžu pritom zabúdať na "detaily. A práve jedným takýmto je pálenie sviečok. Viete čo všetko sa vlastne uvoľňuje do vzduchu počas ich horenia? Čítať viac..

ABHYANGA, masaz, olejova masaz, olej, relax, wellness, oddych, vypnutie, načerpanie energie, ako načerpať novú energiu, zdravie, telo, končatiny, nohy

NÁVOD: Indická olejová masáž - Abhyanga

Láskavý prístup k pokožke je vždy badateľný. Rozhodne zaň môžeme považovať aj trenie / kefovanie pokožky nasucho, po ktorom v ideálnom prípade nasleduje celotelová olejová masáž, tzv. abhyanga. Významom tejto procedúry nasucho je naštartovanie lymfatického systému, čo vedie k odstráneniu toxínov z tela. Táto metóda uvoľňuje odumreté bunky, stimuluje akupresúrne body, pomáha redukovať celulitídu, dokáže vzpružiť imunitný systém, prebúdza cirkuláciu krvi a robí pokožku zamatovo hebkou a hladkou na dotyk. Čítať viac..

eko, bio, zdravie, životný štýl, planéta, prostredie, životné, fit, zodpovednosť, príroda, slovensko, zem, zvieratá

V jednote je sila

Nebudeme nič prikrášľovať, ale ani vás zbytočne strašiť. Povieme to tak, ako sa veci majú: Sme na pokraji ekologickej katastrofy a pokiaľ nezmeníme náš súčasný životný štýl, nezanecháme planétu pre ďalšie generácie. Čítať viac..

ako bojovať proti nespavosti, zdravý spánok, zdravie, režim, zaspať, problém, riešenie, terapia, pomocník, kvalitný, doma, príčina, nespavosti, nespavosti, insomnia

Ako bojovať proti nespavosti a mať KVALITNÝ SPÁNOK?

Mať dobrý spánok dnes nie je samozrejmosťou. Počet ľudí, ktorí trpia poruchami spánku, pribúda. Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu kvalitu vášho spánku zlepšiť. Ak trpíte nespavosťou, kvalita vášho života je značne znížená. Okrem toho, nespavosť môže viesť k rôznym zdravotným komplikáciám. Čítať viac..

mindfulness, mysel, myšlienky, prítomný okamih, užívanie si života, relax, myslenie, psyché, duša, ako byť štastnejší

Ako praktizovať MINDFULNESS

Mindfulness nám pomáha vniesť všímavosť medzi seba a naše bezprostredné reakcie na ľudí, situácie a okolnosti. Zároveň nás učí búrať deštruktívne vzorce správania. Prinášame vám niekoľko tipov, ako byť počas dňa všímavý a trénovať žitie v prítomnom okamihu. Čítať viac..

Článkov: 323