Zdravie články

Obuv nielen na okrasu - ako si správne vybrať?

Obuv nielen na okrasu - ako si správne vybrať?

Topánky krásne, topánky módne, topánky pohodlné – možno sa väčšmi riadite vkusom a možno pohodlím. V prípade športových aktivít (a zaraďujeme sem aj chôdzu) by mal byť našou vôdzkou ešte jeden prívlastok navyše – topánky zdravé. Čítať viac..

pálenie záhy, stop, pomoc, riešenie, diéta, strava, bolesť brucha, reflux, dýchanie, symptómy, príznaky, liečba, žalúdok, črevá, trávenie, problémy

STOP páleniu záhy!

Reflux, refluxná choroba pažeráka. Jej prejav je pomerne jasný a kto sa s ním stretol, nepomýli si ho so žiadnym iným. Pálenie záhy sprevádza mnohých ľudí, prichádza nečakane – páli, dusí, zviera. Ako sa dá s týmto problémom zatočiť a je vôbec nutné daný problém riešiť? Čítať viac..

leto, grilovanie, zdravie, škodliviny, zásady, jedlo, pokrm, príprava, gril, záhrada, ako bezpečne grilovať, nebezpečenstvo grilovania, mäso, marináda, problém, ťažkosti, ochorenie, rakovina

Zásady zdravého grilovania + encyklopédia éčok

Leto sa už tradične spája so skvelými zážitkami v kruhu priateľov a rodiny. K takýmto chvíľam patrí samozrejme i dobré jedlo a nápoje. Mnohí z nás považujú grilovanie za skvelú formu ako si pripraviť jedlo zdravou formou, s nízkym obsahom tuku. Existuje však rad rizík, ktoré sú s ním spojené, ak grilujeme nesprávne. Čítať viac..

bránica, dýchanie, bráničné dýchanie, fitastyl, ako správne dýchať, dýchanie do brucha, brušná dutina, nádych, výdych

S bráničným dýchaním sa žije ľahšie!

Kto začne cvičiť trocha svedomitejšie a svoje zdravie sa rozhodne brať vážne, téme dýchania sa nevyhne. No a natrafia na ňu aj všetci tí, ktorí sa po bolestiach a blokádach ocitli u neurológa, fyzioterapeuta, alebo ortopéda. Čítať viac..

lucka, tvoj vodný anjel, pramenitá voda, pitný režim, pitie, leto, minerály,

Voda v najlepšej kondícii

Kvapku po kvapke sa od nepamäti zbiera v hlbinách Považského Inovca krištáľovo čistá voda a prechádza vrstvami hornín, ktoré tu príroda uložila pred 200 miliónmi rokov. Čítať viac..

zdravie, chrbtica, pohybový aparát, ako byť zdravý, dýchanie, bránica, brucho, správna životospráva, pohyb, aktivita, cvičenie, chôdza, neurológ

2 jednoduché kroky k správnemu fungovaniu organizmu

Zvláštne, ako človek aj napriek poznaniu negatív neaktívneho a stresového spôsobu života nevie vystúpiť zo začarovaného kruhu smerom k pravidelnej relaxácii a športu. U niektorých je hlavným problémom pohodlnosť, u iného privysoká pracovná záťaž, ktorá plodí vyčerpanosť. Čítať viac..

parafín, zábal, bolesť, ošetrenie, pokožka, bolesti, boľavé, kríže, kĺby, pohybový aparát, pomoc, ako sa zbaviť bolesti v krížoch, domáca kúra, horúci zábal

Bolesť v krížoch? Bolesť kĺbov? Vyskúšajte tento zázrak

So sedavým zamestnaním, nedostatkom pohybu či nadváhou býva seknutie v krížoch len otázkou času. Obzvlášť na jar, keď na čerstvom vzduchu konečne rozhýbete svoje ospalé telo. Slnečné lúče už síce hrejú čoraz viac, no keď vyjdeme napríklad z vody, nebezpečenstvo prefúknutia hrozí opäť. Čítať viac..

zdravie, chrbtica, pohybový aparát, ako byť zdravý, dýchanie, bránica, brucho, správna životospráva, pohyb, aktivita, cvičenie, chôdza, neurológ

Sedavý spôsob života? Môže vás priviesť až na neurológiu!

Pre niekoho takmer rodinný známy, pre iného špecialista, s ktorým nemajú žiadnu skúsenosť. Neurológia je podľa poučky odbor medicíny, ktorý sa zaoberá prevenciou, diagnostikou a liečením ochorení nervového systému, spojených s poruchami hybnosti a citlivosti a poruchou funkcií zmyslových a vnútorných orgánov. Čo to znamená v praxi, sme sa pýtali neurologičky, MUDr. Ester Točíkovej, MBA. Čítať viac..

Článkov: 503