Zdravie články

ako sa odkysliť, čo jesť, ovocie, zelenina, sacharidy, tuky, probiotika

Ako sa zbaviť kyselín z tela?

Prekyslenie organizmu má za následok množstvo závažných ochorení. Kyseliny sa dokážu čiastočne vylúčiť z organizmu potením, dýchaním, močením a stolicou. Je však potrebné, aby sme i my prispeli k zníženiu kyseliny v našom tele. Preto musíme konzumovať potraviny, ktoré po strávení zanechajú v organizme nie kyslý, ale alkalický odpad. Čítať viac..

prekyslenie, telo, organizmus, napoje, pálenie žáhy, životospráva, zlá, zdravie, pomoc, žalúdok, črevá, zápcha, brucho, potiaže, trávenie, bolesti brucha, depresia, úzkosť

Ako zistím, že mám prekyslený organizmus?

Prekyslenie organizmu je spôsobené hlavne zlou životosprávou a zlým životným štýlom. Ide o konzumáciu kyselinotvorných potravín a nápojov, nedostatok pohybu, nedostatočný pitný režim a užívanie množstva liekov. Všetky tieto faktory sa následne odzrkadľujú na zdraví a výkonnosti nášho organizmu. Čítať viac..

histamin, intolerancia, bolesti, brucho, hnačka, ekzem, vyrážky, pokožka, bolesť, klby, malátnosť, závraty, symptómy, hit, histamine, intolerancia, neznášanlivosť, čo jesť pri histaminovej, hitko, histaminik

Histamínová intolerancia - čo to vlastne je?

Mnohí ňou trpia, no nemajú o tom ani tušenie. Histamínová intolerancia môže ísť totiž ruka v ruke s množstvom zdravotných ťažkostí, ako sú napríklad bolesti kĺbov, ekzémy, migrény, bolestivá menštruácia, úzkosť, poruchy spánku, chronická únava, nervozita či akné, ktoré nám ani nenapadne spojiť si práve s touto diagnózou. Čítať viac..

zdravie, črevá, antibiotiká, hnačka, trávenie, zažívanie, probiotiká, prebiotiká, hnačka pri antibiotikách, negatíva antibiotík, brucho, brušná dutina, problémy, črevná flóra, fauna, laktobacily,

Prečo antibiotiká ničia črevá?

Antibiotiká sú zázračný liek – penicilín zachránil už viac než 200 miliónov životov. Spolu so smrtiacimi patogénmi ale, bohužiaľ, ničí aj „priateľské“ baktérie, ktoré sú súčasťou nášho tráviaceho a imunitného systému. Výsledkom narušenia rovnováhy v črevách je hnačka, s ktorou má pri alebo po antibiotickej liečbe skúsenosť 30 % dospelých. Čítať viac..

spanok, čo sa deje ked spime, sen, spanok, spanie, dobrý spánok, procesy počas spánku, obnova, oddych, regenerácia, relax

Čo sa s našim telom deje keď spíme?

Určite si ani náhodou nemusíme špeciálne predstavovať ako mnohí z nás vyzerajú, keď nemajú dostatok spánku. Podráždené reakcie, kruhy pod očami, spomalené reflexy a celková nechuť k činnosti sú klasickými sprievodnými znakmi nevyspatého človeka. Čítať viac..

nafukunute  brucho, nafukovanie, ako sa zbavit nafukovania, ako porazit nafukovanie, nadúvanie, vetry, plyny, nafúknuté brucho, chudnutie, rady, tipy

Ako sa zbaviť nafúknutého brucha

Začína čas, kedy čoraz viac poodhaľujeme svoje telo, a s ním aj bruško. Pocit nafúknutého brucha preto môže byť o čosi nepríjemnejší. Svetre, bundy či saká, ktoré nepríjemný balónik často pomáhajú zakryť budeme čoskoro nosiť už len v určitých hodinách. Čítať viac..

lepší spánok, spánok, spanie, problémy so spánkom, ako sa dobre vyspať, prečo neviem zaspať, dôvody zlého spánku,

Ako na lepší spánok? Robte toto!

Nie každý deň je nedeľa a nie vždy sa nám podarí odpočinúť si tak, ako by sme potrebovali. Nemajte na seba prehnané nároky. Pokiaľ sa u vás objavia problémy so spánkom a ide len o prechodné potiaže, pokúste sa do nich neponoriť a vnímať ich z nadhľadu ako čosi, čo prejde. Čítať viac..

laktozova intolerancia, laktáza, štiepenie, tráviace problémy, alergia na mlieko, mliečna bielkovina

Laktózová intolerancia: fakty a čísla

Ľudí s potravinovými intoleranciami pribúda. Podpisuje sa pod ne stres, životný štýl, znečistené ovzdušie aj nekvalitná strava, ale v niektorých prípadoch aj vrodená predispozícia. Jedným z problémov trávenia je intolerancia laktózy. Hoci si to mnohí myslia, nejde o chorobu. Ak ju máte, znamená to, že vám nedostatočne pracuje alebo úplne chýba enzým nazývaný laktáza. Čítať viac..

spinalis stolička, stolička, zdravý chrbát, problémy chrbta, problémy s chrbtom, bolavy chrbat, boľavý chrbát, bolesti krížov, zdravie, chrbtica, riešenie, uvoľnenie, sedenie, správna stolička, stolička, kancelária, doma, office

Neškodné sedenie? Môže vám poriadne ublížiť

Sedavé zamestnanie a s ním spojené následky sa dnes stali civilizačnou chorobou. Aj keď nejaký pohyb počas sedenia vykonáme, až z 95% sú to pohyby do strán. Medzistavcové platničky sú však pri týchto úkonoch neprirodzene stláčané. Chrbtové svaly stuhnú, pretože nepracujú a panva je statická tiež. Aj to je dôvod, prečo vás bolí chrbát. Čítať viac..

Článkov: 503