Výživa články

kôpor, kôprové pesto, pesto, účinky kôpru, zápach z úst, čkanie, dochutenie kôprom, kôprové semená, liečenie rán, kašeľ, bolesti hlavy

Domáca lekárnička: Kôpor - burina, ktorá chutí

Arómu kôpru cítime už z diaľky. Vyrastie takmer všade, nepotrebuje žiadnu starostlivosť a mnohí ho prehliadajú ako obyčajnú burinu. Voňavý kôpor by si však zaslúžil oveľa väčšiu pozornosť. Využiteľný je nielen v kuchyni, ale má aj množstvo liečivých účinkov. Čítať viac..

emočné jedenie, jedenie, obžertsvo, bulímia, 5xP, zbavte sa emočného jedenia, emočný jedák

STOP emočnému jedeniu: Stavte na STRATÉGIU 5xP

“Stratégiu 5xP odovzdávam klientom ako rýchlu pomôcku pri bažení po sladkosti, alebo inej potravine, ktorá je predmetom nášho emočného jedenia. Ide o rýchlu metódu pre motivovaných, teda pre tých, ktorý sa chcú a potrebujú s emočným jedením vysporiadať,” predstavuje svoju metódu pre emočných jedákovnutričná koučka, RNDr. Barbara Sviežena, PhD. Čítať viac..

emočné jedenie, jedenie, otestujte sa, 5xP, zbavte sa emočného jedenia, emočný jedák

Otestujte sa: Ste emočný jedák?

Stáva sa vám, že v stresujúcom období alebo vždy, keď sa ocitnete pod tlakom alebo v úzkych, robíte nájazdy na chladničku? Nachádzate v jedle útechu? Snažíte sa ním navodiť v sebe pocit šťastia, naplnenia a rovnováhy? Ak ste na všetky tieto otázky odpovedali áno, je veľmi pravdepodobné, že patríte medzi emočných jedákov. Čítať viac..

emočné jedenie, jedenie, obžertsvo, bulímia, 5xP, zbavte sa emočného jedenia, emočný jedák

Emočné jedenie: Identifikujte problém

Patríte medzi emočných jedákov? Tí siahajú po jedle nielen kvôli hladu, ale veľmi často aj vo chvíľach, keď sa potrebujú upokojiť a potlačiť negatívne pocity. Po emočnom jedení veľmi často pociťujú vinu alebo hanbu, čo ich opäť núti siahať po jedle, aby sa pomocou neho emočne stabilizovali. To ich vháňa do začarovaného kruhu, k neželaným hmotnostným prírastkom a veľmi často aj k poruchám príjmu potravy. Spoznávate sa? Čítajte ďalej. Čítať viac..

Maroš Krivosudský: „Keď nebude zdravá planéta, nebudeme zdraví ani my sami...“

Maroš Krivosudský: „Keď nebude zdravá planéta, nebudeme zdraví ani my sami...“

Od práce inštruktora a fitness trénera, cez založenie vlastnej výživovej a wellbeing poradne pôsobiacej vo firmách na celom Slovensku, až po výrobu potravín a predaj jedlého hmyzu. Prečítajte si rozhovor s Marošom Krivosudským, spoluzakladateľom slovenskej značky FUTU, ktorá na slovenský trh prináša nutrične hodnotné potraviny a iné produkty pre lepšiu, zelenšiu a zdravšiu budúcnosť. Čítať viac..

Článkov: 517